Allcloud kwalificeert zich voor de AWS Champions League

Allcloud en AWS hebben hun partnerschap voor strategische samenwerking verlengd. Ondersteund door de hyperscaler wil de Israëlische dienstverlener zijn personeelsbestand meer dan verdubbelen. Ook de activiteiten in Duitstalige landen zullen aanzienlijk worden uitgebreid.

De waardering van AWS voor zijn partners hangt niet af van hun grootte, strategie of specialistische focus. Voor channelbaas Doug Yeum telt alleen de snelheid en de wil van het managementteam om samen met de hyperscaler ambitieuze projecten aan te pakken. De Koreaanse manager ziet beide criteria in zekere mate vervuld bij Allcloud. Het Israëlische adviesbureau heeft “voortdurend laten zien dat het in staat is om waarde te leveren aan AWS-klanten en heeft daarmee het vertrouwen en de steun van ons team verdiend”. Als gevolg hiervan heeft de cloudprovider zijn partnerschap met de dienstverlener afgelopen december uitgebreid tot een strategische samenwerking.

AWS gaat dergelijke overeenkomsten aan met geselecteerde bedrijven van uiteenlopende aard. Dat Allcloud een van hen is, is des te opmerkelijker als je kijkt naar andere strategische consultingpartners zoals T-Systems, Orange Business Services en NTT Data. Met respectievelijk 38.000, 27.000 en 123.000 werknemers zijn deze dienstverleners vele malen groter dan de Israëlische David, die slechts 250 mensen in dienst heeft. In tegenstelling tot de drie reuzen richt de in 2008 opgerichte specialist zich echter voor 100 procent op de cloud en werkt het met AWS als enige hyperscaler. Daarnaast heeft Allcloud een partnerschap met SaaS-leverancier Salesforce als tweede grote leverancier.

Werving van nieuwe klanten

Het bedrijf verwacht dat de huidige overeenkomst een belangrijke impuls zal geven aan zijn groei- en expansieplannen, die ook een uitbreiding van zijn activiteiten in het Duitstalige gebied inhouden. “Dit betekent dat we ons hebben gekwalificeerd voor de Champions League in het AWS-partnernetwerk”, benadrukt Uli Baur, Senior Vice President (SVP) DACH bij Allcloud. Zo krijgt de dienstverlener extra opleiding, marketingondersteuning en uitgebreide toegang tot de middelen van de hyperscaler. Het gemeenschappelijke doel is nieuwe klanten te winnen en hen snel in de cloud te brengen. Volgens de Israëlische zakenkrant “Calcalist” geldt de overeenkomst voor vier jaar, gedurende welke AWS een tweecijferig miljoen bedrag (US dollar) zal investeren in de samenwerking met de partner. De partner is op zijn beurt van plan om in deze periode ongeveer 300 extra werknemers in dienst te nemen. Het personeel wordt ook uitgebreid op de lokale markt, waar Allcloud momenteel een team van 20 mensen in dienst heeft.

De cloudspecialist heeft de Duitstalige regio aangewezen als groeiregio. Om het strategische belang te onderstrepen, heeft Allcloud in maart 2020 de functie van SVP DACH gecreëerd en ingevuld met voormalig Fujitsu- en Dimension Data-manager Baur. De IT-professional heeft zich tot doel gesteld het merk bekender te maken in de regio en de groei te stimuleren. Hij ziet de kracht van het bedrijf in de wendbaarheid en de hoge mate van specialisatie, die tot uiting komt in talrijke AWS-certificeringen en competenties.

Meer dan technologie

Allcloud is geen puur technische dienstverlener, zoals Baur uitlegt. “In plaats daarvan handelen we op een innovatie-gedreven manier.” Het gaat erom bedrijven in staat te stellen sneller te worden, de klantervaring te verbeteren of de veerkracht te vergroten met behulp van de cloud. In principe streeft de manager naar langetermijnrelaties met klanten, waarbij de AWS-partner de volledige levenscyclus bestrijkt, van governanceconsultancy, architectuurontwerp en migratie tot exploitatie en verdere ontwikkeling van de cloudomgeving. Het doelsegment voor Allcloud is het hogere middensegment. Klanten in Duitsland zijn onder meer Auto1, Blinkist, Can Do, Fraugster, GermanPersonnel, Hotellistat, Spring en Valtech Mobility.