WhatsApp, hoe contacten bijwerken

Als je de contacten in je adresboek niet correct ziet op WhatsApp, heb je mogelijk een probleem met de applicatie: hier is hoe je het oplost

Een bericht sturen naar een persoon op WhatsApp is heel eenvoudig: voeg gewoon hun nummer toe in je adresboek, open de applicatie, druk op het pictogram om een nieuw bericht te maken, selecteer de naam van de contactpersoon en schrijf het bericht. Allemaal heel gemakkelijk, althans op het eerste gezicht. Maar heel vaak vinden we het nummer van de persoon niet in het WhatsApp-adresboek.

Er kunnen verschillende redenen voor zijn: het adresboek van WhatsApp is niet automatisch bijgewerkt, er kunnen problemen zijn met de berichtentoepassing of WhatsApp heeft geen rechten om toegang te krijgen tot je contacten. Voor elk van deze problemen is er een eenvoudige oplossing of een snelle oplossing. Door je lijst met WhatsApp-contacten up-to-date te houden, kun je het meeste uit de berichtentoepassing halen en het volledige potentieel ervan gebruiken. Hier lees je hoe je je WhatsApp-contacten bijwerkt op zowel Android als iOS.

Controleer WhatsApp-machtigingen

Een van de redenen waarom je WhatsApp-adresboek niet wordt bijgewerkt wanneer je een nieuw nummer toevoegt, kan zijn dat je daar geen toestemming voor hebt. Zoals u wellicht weet, wordt u bij het installeren van een nieuwe app om toestemming gevraagd om toegang te krijgen tot bepaalde functies van uw smartphone, en een van die toestemmingen is toegang tot uw adresboek. Als je deze toestemming per ongeluk hebt geweigerd, is het normaal dat je WhatsApp-contacten niet worden bijgewerkt. Wat moeten we in dit geval doen? Als je een iPhone hebt, moet je naar Instellingen gaan en naar beneden scrollen tot je “WhatsApp” ziet. Tik op de naam van de app en er wordt een nieuwe pagina geopend, zoek naar “Contacten” en schakel deze in.

Op Android is de procedure zeer vergelijkbaar. Ga naar Instellingen, druk op “Apps en meldingen” en vervolgens op “App-machtigingen”. Op de nieuwe pagina die opent, selecteer je “Contacten” en plaats je vervolgens een vinkje naast WhatsApp. Hierdoor worden het adresboek van je smartphone en het adresboek van WhatsApp automatisch gesynchroniseerd.

Hoe synchroniseer je je WhatsApp-contactboek

Als je het probleem van je contactboek dat niet synchroniseert nog steeds niet hebt opgelost, zul je je hand moeten forceren en het handmatig moeten doen. Met WhatsApp kun je je adresboek rechtstreeks in de applicatie bijwerken. Om dit te doen, start u de app, klikt u op het pictogram om een nieuw bericht te maken, en vervolgens klikt u op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Dit opent een menu met verschillende opties: selecteer Update en je WhatsApp-contacten worden bijgewerkt met de contacten in het adresboek van je smartphone.

Update WhatsApp to the latest version available

In sommige gevallen kan het probleem afhangen van de versie van WhatsApp die je gebruikt. Het bijwerken van de toepassing zou geen problemen mogen opleveren. WhatsApp bijwerken is heel eenvoudig: Android-gebruikers moeten naar de Google Play Store gaan en het gedeelte openen dat is gewijd aan de apps die op hun smartphone zijn geïnstalleerd, terwijl iOS-gebruikers de App Store moeten openen en het gedeelte moeten openen dat is gewijd aan app-updates.