Brexit: Revolut verhuist naar Litouwen, wat verandert er voor klanten

Revolut verhuist van VK naar Litouwen: geen kosten met nieuwe IBAN, maar veranderingen zijn er wel

Van Revolut Ltd naar Revolut Payments UAB: ook prepaidkaarten verhuizen door Brexit uit het VK. De migratie van Revolut-rekeningen van het VK naar Litouwen, die medio oktober werd aangekondigd, is voor een groot aantal Europese klanten al aan de gang en zal tegen het einde van het jaar zijn voltooid.

Dit alles om te voorkomen dat mensen met een Revolut-rekening gedwongen worden om kosten te betalen voor betalingen die zijn gedaan of ontvangen na 31 december, de datum waarop de onderdanen van koningin Elizabeth uit een verenigd Europa zullen zijn. De overgang zal voor de gebruikers enkele veranderingen meebrengen, een beetje vervelend misschien, maar noodzakelijk. Maar geen verstoring en geen verlies van voordelen: dat is wat er in de praktijk verandert met de verhuizing van Revolut naar Litouwen.

Revolut in Litouwen: het nieuwe IBAN

De Revolut-kaart is gekoppeld aan een zichtrekening, dus heeft ze een IBAN. Tot nu toe was het een Engelse bankrekening en het IBAN begon met GB. Bij de overgang krijgt de gebruiker een nieuw IBAN dat begint met LT, maar hij kan het oude IBAN nog zes maanden blijven gebruiken.

De bank die het geld verstuurt, kan echter besluiten de gebruiker kosten aan te rekenen als het IBAN van de bestemming GB is en Revolut zelf adviseert om het nieuwe IBAN zo snel mogelijk te gaan gebruiken.

De gebruiker zal dus zijn nieuwe IBAN moeten meedelen aan zijn werkgever voor de bijschrijving van het salaris en zal alle debiteringen op de rekening voor abonnementen van welke aard dan ook moeten bijwerken.

Er verandert echter niets voor betalingen en herladingen noch voor gelduitwisselingen tussen Revolut-gebruikers.

Revolut in Litouwen: wat verandert er voor de polis

Onder de extra diensten van Revolut is er de mogelijkheid om verzekeringen af te sluiten voor reizen of om elektronische apparatuur te beschermen. Met de overstap naar Litouwen zijn er geen veranderingen in polisnummers of polisaanbieders.

Wat wel verandert is het maximaal verzekerde bedrag, dat wordt gewijzigd van pond sterling in euro’s, maar zonder de wisselkoers. Wie voorheen verzekerd was voor maximaal 10.000 pond (dat is 11.140 euro tegen de huidige wisselkoers), is nu verzekerd voor 10.000 euro.

Revolut in Litouwen: welke gebruikers worden getroffen

Alles wat we zojuist hebben beschreven, geldt echter niet voor alle gebruikers, maar alleen voor degenen die de rekening hebben geopend voor het begin van de overheveling van Revolut van Groot-Brittannië naar Litouwen.

Diegenen die hun rekening na 9 oktober hebben geopend, zouden geen gevolgen mogen ondervinden, maar om elke twijfel weg te nemen, lees uw IBAN: als het met LT begint, verandert er niets, als het met GB begint, is het bovenstaande van toepassing.