Wat is Rabona, de nieuwe mobiele telefoonmaatschappij

Rabona is een virtuele telefoonoperator die vertrouwt op het TIM-netwerk. De naam van de aanbiedingen houdt verband met voetbal, maar er is geen verband met de Serie A

Met de liberalisering van de markt is het aantal telefoonexploitanten aanzienlijk toegenomen. Naast Tim, Vodafone en Wind-Tre (waarbij zich binnenkort Iliad zal voegen, de vierde Italiaanse exploitant die de door de fusie tussen Wind en Tre vrijgekomen frequenties heeft gekocht), zijn er veel virtuele exploitanten die steunen op het netwerk van de grotere bedrijven. Onder de volwaardige MVNO’s (Mobile Virtual Network Operators) is Rabona Mobile, de eerste operator die zich toelegt op de “wereld van het voetbal”.

Hoewel Rabona Mobile niet verbonden is aan een bepaalde ploeg, probeert het zijn naam te gebruiken om voetbalgerelateerde aanbiedingen te doen. De Rabona is in feite de naam van een beweging waarbij de bal wordt getrapt door de voet achter de steunvoet te bewegen. Dit is een zeer gecompliceerd spel en wordt zelden aangeboden tijdens een wedstrijd. Zoals alle virtuele operators is Rabona Mobile afhankelijk van het netwerk van een andere operator om te kunnen functioneren: in dit geval het netwerk van TIM, dat een goede landelijke dekking biedt (maar het is niet mogelijk om het 4G-netwerk te gebruiken).

Wat is Rabona Mobile

Rabona Mobile is een virtuele telefoonoperator die all-inclusive aanbiedingen voor je smartphone aanbiedt. Vertrouwend op het TIM-netwerk is de dekking vrij goed, maar op dit moment is er geen 4G-ondersteuning. Rabona Mobile omschrijft zichzelf als “het 100% Italiaanse mobiele telefoonbedrijf dat zich toelegt op de voetbalwereld”. De relatie tussen Rabona (het bedrijf) en voetbal is niet alleen verbonden met de wereld van de telefonie. Het bedrijf dat Rabona Mobile heeft opgericht, is zelfs 360 graden actief in de voetbalsector: het beheert de volmacht van een aantal jonge voetballers en heeft plannen voor de productie van een realityshow met voetbal als thema. Het bedrijf wil van Rabona ook een kledingmerk maken.

Hoe Rabona Mobile SIM activeren

U kunt een Rabona Mobile SIM direct activeren op de website van de operator. Voor gebruikers die daarom verzoeken, is het mogelijk de portabiliteit van hun telefoonnummer uit te voeren. U kunt uw SIM-kaart ook activeren bij de Rabona Mobile verkooppunten.

Rabona Mobile aanbiedingen

Rabona Mobile biedt alleen all-inclusive prepaid promoties. In de aanloop naar de wereldbeker voetbal van 2018 in Rusland lanceerde Rabona Mobile bijvoorbeeld Mondiale Social, dat minuten, sms’jes en Giga-internettoegang biedt tegen een lage prijs. Rabona Mobile biedt ook de diensten Lo Sai en Chi ha ti cercato.

Hoe opwaarderen Rabona Mobile

Er zijn verschillende manieren om uw beltegoed op te waarderen met Rabona Mobile. Het gemakkelijkst is rechtstreeks vanaf de website van het telefoonbedrijf met een creditcard of PayPal, of via de mobiele app die beschikbaar is in de Google Play Store en App Store. U kunt ook herladen in Rabona Mobile centra of bij Rabona verkooppunten.

De Rabona Mobile app

Voor Rabona Mobile gebruikers is er ook een app die u kunt installeren op uw smartphone. In de app kunt u uw resterende beltegoed en uw resterende aanbiedingsdrempels (minuten, sms en Giga) zien. Maar de app biedt ook andere diensten. U vindt er de resultaten en rangschikkingen van de belangrijkste Europese voetbalcompetities en live wedstrijdresultaten. Voetbalfans kunnen ook communiceren met de Rabona Mobile community via het sociale netwerk in de app.

Andere virtuele operators beschikbaar in Italië

Want telefoonaanbiedingen veranderen voortdurend, gebruikers zijn altijd op zoek naar de operator die het minste rekent. Rabona Mobile is niet de enige MVNO in Italië met goedkope aanbiedingen, maar de lijst van virtuele exploitanten is lang en omvat enkele grote namen. Fastweb Mobile is gebaseerd op het TIM-netwerk, terwijl PosteMobile gebruik maakt van het Wind Tre-netwerk. Een andere zeer interessante virtuele operator is Kena Mobile, rechtstreeks opgericht door TIM en met goedkope aanbiedingen. Tiscali heeft ook zijn eigen virtuele operator (Tiscali Mobile) opgericht en maakt gebruik van het Tim-netwerk.