Hoe een Google Pixel 6 te kopen in Italië en geen problemen te hebben

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn officieel, maar ze zullen pas begin 2022 beschikbaar zijn om te kopen in Italië: Hier zijn de manieren waarop u er nu een kunt bemachtigen

Veel Google- en Android-fans hebben maanden gewacht op de Google Pixel 6, het eerste compromisloze toptoestel dat door Big G in enkele jaren wordt gelanceerd, aangezet door de verschillende previews die Google heeft verspreid langs de weg naar het officieel worden.

Treurig genoeg zullen de twee nieuwe Pixels echter niet in Italië worden verkocht. Niet meteen, tenminste, maar zoals tijdens de presentatie werd aangekondigd, zullen ze in “begin 2022” arriveren. Een precieze indicatie is niet meer dan dat, want begin 2022 zou januari of februari kunnen betekenen, of zelfs maart, wie weet. Waarschijnlijk hangt de snelheid waarmee Google zal besluiten om de Pixel 6 en Pixel 6 Pro ook in onze contreien te verspreiden af van hoe de chipcrisis zich ontwikkelt, wat de onzekerheid alleen maar groter maakt. Velen zullen dus haast hebben om hun favoriete Pixel 6 zo snel mogelijk in handen te krijgen en de onzekerheid opzij te zetten. Welnu, hoe koop je zonder problemen een Google Pixel 6 in het Verenigd Koninkrijk?

Pixel 6 en Pixel 6 Pro, hoe je ze nu kunt krijgen

Om een Google Pixel 6 of Pixel 6 Pro te krijgen, moet je kijken naar een van de markten waar ze worden verkocht. Als je de onpraktische route naar de VS en die naar het Verenigd Koninkrijk vanwege mogelijke douanekosten buiten beschouwing laat, moet je kijken naar buurland Duitsland of Frankrijk, waar zowel de Google Pixel 6 als de Pixel 6 Pro vanaf dag één worden verkocht, profiteren van de Europese garantie en beginnen bij €649 voor de eerste en €899 voor de tweede.

De beste oplossing is om een vriend of familielid te vragen die in een van de twee landen woont. Om een Google Pixel 6 te kopen, heb je een creditcard nodig die door dat land is uitgegeven en een geldig woonadres. De “tussenpersoon” moet de Pixel 6 dan in de officiële winkel kopen (als de voorraad strekt) en vervolgens naar ons in Italië verzenden.

Een andere optie die mogelijk is, maar op het moment van schrijven nog niet beschikbaar is (dat zal de komende dagen wel het geval zijn, denken wij), is via de lokale vestigingen van Amazon, d.w.z. die in Frankrijk en Duitsland. De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn nog niet beschikbaar op ’s werelds grootste e-commercewinkel, maar zouden dat in de komende dagen wel moeten zijn: als ze dat zijn, moet je controleren of de verkoper naar Italië verzendt en tegen welke kosten.

De derde optie is via Fnac, een Franse keten die de nieuwe Google Pixel in zijn catalogus heeft staan tegen catalogusprijzen en die, gelukkig, ook naar Italië verzendt. Ze worden vanaf 28 oktober verzonden voor de beschikbare modellen (en op het moment van schrijven zijn dat er niet veel).

Tot slot kunt u gebruikmaken van de verschillende diensten waarmee u de Pixel kunt “terugsturen” naar Italië. Met andere woorden, je koopt de Pixel 6 in de Duitse of Franse winkel van Google en zet als adres het adres van de dienst die je hebt gekozen (bijvoorbeeld mailboxde.com of ubidoca.com), die na ontvangst de smartphone op zijn beurt naar Italië stuurt.

Wachten we beter tot 2022?

Of kiezen we voor de officiële oplossing: wachten tot begin 2022, zoals voorgesteld door Google. Het klopt dat je de Google Pixel 6 of Pixel 6 Pro niet meteen in huis haalt, maar je hebt wel het voordeel dat je in de eerste reviews kunt zien hoe ze presteren en op je gemak kunt beslissen of het de moeite waard is om er een te kopen en zo ja, welke.

Niet te vergeten een ander voordeel: volgend jaar komt naast de Pixel 6 mogelijk ook het nieuwe Google Pixel Pass-abonnement naar Italië met de telefoon erbij.