WhatsApp, hier zijn stickers: wat ze zijn en hoe je ze gebruikt

WhatsApp heeft de release van een nieuwe functie aangekondigd waarmee iOS- en Android-gebruikers stickers, oftewel stickers, kunnen gebruiken in hun verschillende chats

Na lang wachten, komen stickers eindelijk ook naar WhastApp. Waar hebben we het over? De klassieke stickers die we kunnen gebruiken om te chatten met onze contacten op Telegram of Facebook Messenger. Met deze nieuwe functie worden onze gesprekken op WhatsApp nog leuker en grappiger.

De stickers op WhatsApp komen zowel in de versie voor Android smartphones als iOS. Maar hoe gebruik je stickers op WhatsApp? Niets eenvoudiger, we zullen de speciale sectie vinden in het toetsenbord van het platform. Bovendien kunnen de stickers zoals dat gebeurt op andere diensten zoals de eerder genoemde Messenger en Telegram worden gesorteerd op favorieten of gecategoriseerd op onderwerp. Het zal ook mogelijk zijn om extra pakketten met speciale stickers te downloaden met stripfiguren, dieren of grappige gezichten. Op dit moment is de functie alleen vrijgegeven voor bepaalde Android-gebruikers die in de bètaversie van WhatsApp zitten, maar de ontwikkelaars van de messaging-app hebben gezegd dat de stickers binnenkort voor iedereen zullen worden vrijgegeven, ook voor iOS.

Hoe stickers werken op WhatsApp

Zoals gezegd, is het gebruik van stickers in WhatsApp-gesprekken heel eenvoudig. U hoeft alleen maar naar de sectie te gaan die aan hen is gewijd en de meest geschikte te kiezen voor wat u wilt uitdrukken. Het moet gezegd dat, althans te oordelen naar de eerste beelden die van Android-toestellen binnenkomen, de functie op WhatsApp voor het ogenblik nog wat ‘spartaans’ lijkt. Het basispakket stickers is niet erg uitgebreid en de categorisering is alleen op vrolijke stickers, droevige stickers, stickers met hartjes enzovoort. WhatsApp zal echter binnenkort belangrijke verbeteringen aan de functie uitbrengen, aangezien deze voor iedereen beschikbaar zal worden gemaakt.

Hoe download je de extra pakketten? Simpel: van de Google Play Store of de App Store. In de praktijk zullen zij door derde bedrijven worden gecreëerd volgens de verschillende voorkeuren van de gebruikers. Vooral op Android letten wij echter op de betrouwbaarheid van de app, omdat wij er zeker van zijn dat gezien het aantal downloads, hackers ook dit programma als doelwit kunnen nemen door nep-sticker apps te maken die malware bevatten. Als we de stickers-functie niet binnen een paar weken op WhatsApp zien, moeten we eraan denken de app te updaten in de App Store of Google Play Store om de nieuwste versie op onze smartphones te krijgen.

In tegenstelling tot Telegram op WhatsApp zal het niet mogelijk zijn, althans niet meteen, om je eigen stickers aan te passen of te maken. In het gebruik van stickers behoudt Telegram dus voorlopig een voorsprong op de bekende messaging-applicatie in handen van Facebook.