Software : Rigs of Rods : Rigs of Rods

Rigs of Rods

Versie
0.4
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Gaming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Verschillende voertuigen zoals vrachtwagens, vliegtuigen en boten
  • Simulatie van fysica voor zachte lichamen
  • Scripten met AngelScript
  • Spelmodus voor meerdere spelers
  • Actieve gebruikerscommunity

Rigs of Rods is een open source 3D-game. Hiermee kunt u de rij-, vlieg- en vaarervaringen van verschillende voertuigen simuleren. De simulator is beschikbaar als een binaire download voor Windows en broncode-download voor OS X en Linux.

De game biedt een verscheidenheid aan voertuigen om uit te kiezen, inclusief vrachtwagens, sportwagens, vliegtuigen, treinen en boten . Om de rijfysica van elk voertuig na te bootsen, gebruikt Rigs of Rods het massaveer-dempermodel, de meselemententheorie en het nauwkeurigheidsmodel voor drijfvermogen. Enkele andere kenmerken van het spel zijn ondersteuning voor scripting met Angel Script, een spelmodus voor meerdere spelers en grafische effecten die worden gegenereerd door de OGRE3D-engine.

Rigs of Rods biedt een leuke en gratis afleiding voor een paar uur als je wilt proberen verschillende voertuigen te besturen. Het is niet in de buurt van de kwaliteit van professionele simulators, maar het is open source, waardoor u de simulator kunt aanpassen. Het beschikt ook over een actieve gebruikersgemeenschap die nieuwe voertuigen en terreinen creëert. Al met al is Rigs of Rods uw tijd waard om mee te experimenteren, maar niet uw keuze voor een professionele simulator.

Bijgewerkt: 6 oktober 2015

▶ Primaire bestandsextensie

.truck – Rigs of Rods Truck Definition File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Rigs of Rods 0.4

Ondersteunde bestandstypes
.TERRN2 Rigs of Rods Terrain 2 File
.MAP Rigs of Rods Key Assignments File
.MATERIAL Rigs of Rods Texture Reference File
.SOUNDSCRIPT Rigs of Rods Sound Script File
.TERRN Rigs of Rods Terrain File
Extra gerelateerde bestandsindelingen