Software : Ableton : Ableton Live

Ableton Live

Versie
9
Platform
Licentie Commercial
Categorie Audio

Software Review

Hoofdfuncties

  • Hiermee kun je muziek uitvoeren, opnemen, mixen, arrangeren en componeren
  • Verpakt met een verscheidenheid aan instrumenten, loops en geluiden
  • Schakelt niet-destructieve bewerking in met onbeperkte undos
  • Ondersteunt plug-ins voor extra functionaliteit

Ableton Live is een DAW voor OS X die wordt gebruikt voor het maken, produceren en uitvoeren van muziek. Het werkstation is verpakt met een verscheidenheid aan instrumenten, geluiden, loops en kits die je helpen bij het creëren van elke vorm van muziek die je hartje begeert.

Ableton Live is ontworpen voor liveoptredens, evenals opnemen, componeren en muziek mixen. Het is verkrijgbaar in drie verschillende edities: Intro, Standard en Suite. De drie edities zijn vergelijkbaar, maar Standard en Suite worden geleverd met extra instrumenten, effecten, packs en andere functies.

Naast de bibliotheek met instrumenten en effecten, maakt Ableton Live niet-destructieve bewerking en onbeperkte ongedaan maken mogelijk, waardoor je je muziek eindeloos kunt perfectioneren. Met het werkstation kunt u sneller werken, omdat het twee monitoren ondersteunt, waardoor u de sessie en het arrangement tegelijkertijd kunt bekijken. Als u niet tevreden bent met de geleverde instrumenten en effecten, is de suite ook uitbreidbaar, waardoor u plug-ins kunt toevoegen, zoals een sampler of versterker, om uitgebreide functionaliteit te bieden.

De Ableton Live-suite met hulpprogramma's wordt meestal gebruikt door dj's en muzikanten om livemuziek uit te voeren, maar kan ook worden gebruikt voor het mixen, arrangeren en opnemen van muziek. Het heeft een hoge prijs, maar het is het waard als u een OS X-gebruiker bent die op zoek is naar een professionele DAW.

Bijgewerkt: 2 september 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.als – Ableton Live Set File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Ableton Live 9

Ondersteunde bestandstypes
.ALP Ableton Live Pack File
.ADG Ableton Device Group
.AGR Ableton Groove File
.ASK Ableton Live Skin File
.ADV Ableton Device Preset File
.ALC Ableton Live Clip File
.ASD Ableton Live Sample Analysis File
.AUZ Ableton Authorization File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.FXP FX Preset File
.AMXD Ableton Max Patch File
.FXB FX Bank File