Software : Adobe : Adobe Reader

Adobe Reader

Versie
DC 2018
Platforms
Licentie Freeware

Software Review

Hoofdfuncties

  • Gratis PDF-documentlezer
  • Eenvoudig te gebruiken lees- en navigatiegereedschappen
  • Documenten annoteren, digitaal ondertekenen en afdrukken
  • Implementatie van beveiligings- en inhoudsbeperkingen

Screenshot van Adobe Acrobat Reader DC 2018

Hoofdfuncties

Adobe Acrobat Reader is een gratis programma waarmee gebruikers kunnen bekijken, zoeken en ondertekenen , aantekeningen maken en PDF-documenten afdrukken. In tegenstelling tot Adobe Acrobat DC, de commerciële versie van Adobe Acrobat Reader, kan het programma niet worden gebruikt om PDF's te maken of te bewerken. Acrobat Reader was eerder bekend als Adobe Reader.

Acrobat Reader wordt voornamelijk gebruikt om PDF-bestanden te bekijken, maar biedt ook verschillende handige hulpmiddelen voor het werken met PDF-bestanden. U kunt aantekeningen maken op documenten door tekst toe te voegen of te markeren, vormen te tekenen en plaknotities of stempels toe te voegen. U kunt ook documenten ondertekenen door te typen of te tekenen, de afstand en het gebied met objecten in documenten te meten en documenten te delen die door andere gebruikers kunnen worden bekeken of beoordeeld. Met Acrobat Reader kunt u eenvoudig tools toevoegen die niet zijn opgenomen in de software, rechtstreeks vanuit het venster Tools in het programma.

Acrobat Reader kan worden gebruikt om beperkingen op PDF-bestanden te implementeren. Beperkingen maken het toestaan of weigeren van machtigingen zoals afdrukken, inhoudkopiëren, pagina-extractie, opmerkingen, invullen van formuliervelden en ondertekenen, mogelijk. Acrobat Reader-gebruikers krijgen alleen rechten als ze zijn ingesteld door de maker van het document. Het programma implementeert ook wachtwoordbescherming voor PDF-bestanden die een wachtwoord vereisen voordat een document wordt bekeken.

Acrobat Reader is een zeer nuttige toepassing voor het bekijken van PDF-documenten. Het is beschikbaar op meer dan twintig platforms en in meer dan vijfentwintig talen en er zijn tot nu toe meer dan 500 miljoen exemplaren gedistribueerd. Of het nu voor persoonlijk of professioneel gebruik is, Adobe Acrobat Reader is een geweldige optie om alle soorten documenten te bekijken die in PDF-formaat zijn gepubliceerd.

Bijgewerkt: 13 november 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.pdf – Portable Document Format File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Adobe Reader DC 2018

Ondersteunde bestandstypes
.AI Adobe Illustrator File
.XDP XML Data Package
.RMF Adobe Rights Management Document
.ETD Adobe Reader EBX Transfer Data File
.XFDF Adobe Acrobat XFDF File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.API Acrobat Plug-in
.EDN Adobe eBook Activation File
.XFD FormFlow 99 Form Data File
.PFX PKCS #12 Certificate File
.P7B PKCS #7 Certificate File
.JP1 Japanese (Romaji) Text File
.P7C PKCS #7 Certificate File
.CER Internet Security Certificate
.P12 Personal Information Exchange File
.WWF World Wide Fund Non-Printable Document